This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Home/Nieuws/Blog 8 – IN THE SPOTLIGHT

Blog 8 – IN THE SPOTLIGHT

Mijn naam is Tineke Kersten en ik turn al 12 jaar. Op dit moment turn ik zelf op woensdag avond maar na dit seizoen wil ik gaan stoppen met turnen.

Sinds 5 jaar geef ik les bij turnclub Horn. Dit doe ik met super veel plezier en daarom ben ik dit jaar voor het eerst hoofd trainster van een groep mogen worden. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd om trainster te mogen worden en hierdoor heb ik het diploma voor Gymnastiek Assistent leider niveau 2, kwalificatie structuur sport behaald.

Ik vind het kei leuk om nu hoofdtrainster te zijn, omdat ik nu echt mijn eigen ding kan doen en ik ook veel spelletjes die ik op de Pabo leer kan toepassen. Het verschil tussen assistent trainster en hoofdtrainster is dat ik nu echt van te voren moet nadenken hoe ik de les wil gaan opbouwen, dus wat voor warming-up/ spelletjes ik ga doen en hoe ik de les weer wil afsluiten.

Ik heb al bijna bij alle leeftijden les gegeven. Meestal geef ik samen met Lindy of Kirsty les. Van Lindy heb ik dan ook super veel mogen leren op het gebied van lesgeven. Maar naast deze meiden heb ik al bijna met iedereen les gegeven. Ik vind het heel leuk dat we allemaal zo goed met elkaar overweg kunnen en dat we echt een team zijn.

Op dit moment geef ik op maandag les aan groep 3 en groep 6, op zaterdag geef ik les aan de kleuters, groep 1 en groep 4. In totaal sta ik dus 5 uur per week in de turnhal. Ik zet meestal alle toestellen op en dan probeer ik er nog één of twee stationnetjes bij te doen. Echter bij de kleuters maak ik vaak gebruik van veel klein materiaal om bijvoorbeeld balans oefeningen te trainen. Ik heb niet echt een favoriet toestel om les te geven maar als ik moet kiezen heeft de balk of de vloer mijn voorkeur.

Het leukste aan het lesgeven vind ik dat ik de kinderen vooruit zie gaan en nieuwe dingen kan leren. De kinderen zijn  super enthousiast en leergierig en hier krijg ik echt energie van. Na een succesvolle training kan ik ook helemaal blij zijn met het resultaat van de kinderen. Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst ieder kind een aangepaste training kan blijven geven zonder dat dit te veel verschil geeft in de groep.

Naast het turnen kan je mij ook vaak vinden in de stad. Ik houd van winkelen en met mijn vrienden afspreken. Ik volg een opleiding tot lerares basisonderwijs oftewel de Pabo in Helmond. Ik ga graag naar school en hou heel erg van kinderen om mij heen. In mijn vrije tijd pas ik dan ook regelmatig op bij drie verschillende adresjes.

Groetjes van Tineke!

 

 

 

 

By | 2017-12-04T09:30:53+00:00 december 4th, 2017|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author: