REGELS 2017-05-09T21:28:17+00:00

HUISREGELS

Lid worden of zijn van een vereniging brengt behalve het spelplezier en het samen zijn met anderen ook enkele afspraken en regels met zich mee. Sommige van deze regels gelden voor de jeugdleden zelf, voor enkele andere regels vraagt de vereniging de hulp en bereidwilligheid van de ouders/verzorgers. Daarnaast zijn er ook afspraken en regels die gelden voor train(st)ers en bestuur.

Algemene afspraken en regels m.b.t. gebruik sporthal:

• Er mogen geen buitenschoenen gedragen worden in de sporthal
  • Turnclub Horn is niet aansprakelijk voor spullen die verloren raken
  • De kleedlokaal indeling staat in de hal op het bord
  • Er mogen geen mannelijke begeleiders mee naar de kleedlokalen i.v.m. de privacy van de oudere turnsters. Alleen bij de kleuters en ouder-kindgym is dit toegestaan.
  • De eerste groepen op een trainingsdag bouwen de toestellen op (m.u.v. de jongste groepen) en de laatste groepen ruimen alle toestellen op.
  • De tussenwand in de zaal is tijdens de trainingen in de regel omlaag in verband met rust en overzicht.

Afspraken en regels voor de leden:

• Meld je af bij je trainsters (persoonlijk, of via mail) als je niet naar de training kunt komen
  • Op tijd aanwezig zijn voor een training of wedstrijd
  • Het dragen van een turnpakje is verplicht vanaf groep 1. Jongens dragen een korte broek en T-shirt
  • Tijdens de trainingen sieraden af en haren vast
  • Sportief gedrag vertonen t.o.v. je groepsgenoten
  • Als je na de training opgehaald wordt wacht dan binnen in de hal i.v.m. veiligheid.

Afspraken en regels voor de ouders/verzorgers:

• hun dochter/zoon op bovenstaande regels attenderen,
  • Tijdens trainingen is het niet toegestaan om te kijken, behalve met de speciale kijkdagen
  • Concentratie is heel belangrijk bij turnen, kinderen zijn snel afgeleid en een ongeluk is dan snel gebeurd
  • Bij problemen niet wachten, maar bespreken, de trainster van de eigen groep is het eerste aanspreekpunt
  • Positief commentaar mag zelfs geroepen worden
  • Spreek met de kinderen af dat u ze binnen ophaalt, dit in verband met de veiligheid, zeker in donkere dagen
  • Waar mogelijk helpen met activiteiten: vele handen maken licht werk

Afspraken en regels voor (hulp/assistent)trainsters:

• Ouders en turnsters attenderen op bovenstaande regels
  • Alle (hulp/assistent) trainsters dienen minimaal 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn
  • Hulptrainsters melden zich (indien mogelijk) minimaal een week van tevoren af als ze een keer niet naar de training kunnen komen
  • Assistenttrainsters vragen aan de hoofdtrainsters of zij vervanging moeten regelen bij afwezigheid. Als dit nodig is regelt de assistenttrainster zelf vervanging
  • Hoofdtrainsters geven hun lesvoorbereiding door aan de vervanger als zij zelf niet kunnen komen, tenzij anders afgesproken met de vervangende trainster
  • Tijdens trainingen en wedstrijden gelden kledingafspraken (blauw t-shirt van de club of trainingsvestje en volledig zwarte broek), haren vast, geen sieraden
  • Bij problemen niet afwachten, maar bespreken met de hoofdleiding of bestuur
  • Reageren op mails als daarom gevraagd wordt
  • Helpen bij alle activiteiten, afmelden alleen met goede reden.
  • Deelnemen aan vergaderingen (technisch kader, Algemene ledenvergadering en bijeenkomsten van werkgroepen)
  • Indien een turnster gescout wordt voor de selectie wordt dit vooraf overlegd met betreffende trainsters, voordat contact wordt opgenomen met de ouders en de turnster. Betreffende trainster wordt op de hoogte gehouden van de gang van zaken.

Afspraken en regels voor bestuur:

• Elke 6 à 8 weken wordt er een bestuursvergadering gehouden
  • Het bestuur dient aanwezig te zijn bij de algemene ledenvergadering
  • Bij alle activiteiten en kijklessen dient er minstens 1 bestuurslid aanwezig te zijn
  • Het bestuur is beschikbaar voor vragen, problemen of advies voor zowel trainsters, ouders en turnsters.

Gedragsregels

Wij als Turnclub Horn hanteren de gedragsregels zoals deze zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de KNGU.
Voor vragen kunt u bij een van onze bestuursleden terecht.

De gedragsregels zijn beschikbaar door te klikken op de volgende link:

Clubkleding

Het dragen van een turnpakje is verplicht vanaf groep 1. Jongens dragen een korte broek en t-shirt. Via de turnclub is het mogelijk om een turnpakje aan te schaffen. Dit zijn zwarte turnpakjes met lange mouw. Voor bestellingen en informatie kunt u terecht bij Cary Reinders, telnr. 0475-582968 of per e-mail paul@turnclubhorn.nl. Andere turnpakjes zijn verkrijgbaar in diverse sportwinkels en via internet.